RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Крим засихає, а Росію будуть ненавидіти: в Україні вказали на провали Путіна

Спроба президента Росії Володимира Путіна встановити контроль над Азовським морем може виявитися настільки ж провальною, як і будівництво Керченського моста, який так і не зміг вирішити глобальну проблему з посухою в анексованому Росією Криму.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів військовий експерт Михайло Самусь.

"Жителям міст (Маріуполя і Бердянська, які першими потрапляють під удар в спробі Путіна взяти Азовське море під свій контроль, - прим. "Апострофа") нема за що ненавидіти Україну, люди будуть ненавидіти Росію. Я не думаю, що настільки вже низький інтелект в українців, щоб ненавидіти Україну за те, що Росія перекрила вхід в Керченську протоку своїм мостом. Російська пропаганда, може, і сподівається на це, але українці пам'ятають, з чого все почалося. Адже після анексії Криму були спроби пробити коридор на півострів, але це не вдалося. Потім побудували цей міст, який нічого не вирішив - півострів як засихав, так і засихає. Не тільки знищується сільське господарство, а й повністю змінюється еко-баланс півострова", - говорить він.

При цьому, нав'язливою ідеєю Путіна залишається бажання повністю контролювати навігацію України, а це можна зробити в тому випадку, якщо буде взято під контроль Азовське море.

"Але головне завдання для Росії зараз - встановити повний контроль над Азовським морем, щоб повністю контролювати навігацію України. Мається на увазі комунікація України для портів Маріуполя і Бердянська, тому що вони, підприємства цих міст дуже сильно залежать від Азовського моря і виходу в Керченську протоку. Саме це є завданням Кремля. Росія може нанести удар по промисловості цих міст", - упевнений експерт.

Детальніше про головну мету Росії в Азовському морі читайте в матеріалі "Апострофа": У Росії великі проблеми в Криму: Кремль хоче захопити відразу два моря.