RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Обидві пов'язані з Україною: в Росії назвали дві серйозні пропозиції, які Трамп може зробити Путіну

Президент США Дональд Трамп може зробити главі Кремля Володимиру Путіну дві пропозиції.

Про це "Апострофу" розповів російський журналіст і публіцист Леонід Радзіховський.

За його словами, Америка може протидіяти будівництву газопроводу в обхід України "Північний потік-2", а може цього і не робити.

"Тут Трамп цілком може змінити політику. Це одна реальна позиція, яку Трамп може запропонувати Путіну. Друга - що адміністрація президента США більше не буде вносити ніякі нові пропозиції про санкції щодо Росії і російських компаній. Значить, що не буде нових санкцій", - зазначив Радзіховський.

Він уточнив, що більше нічого реального, що можна "помацати руками", Трамп і не може запропонувати Путіну.

"Залишається всяка безглузда балаканина на зразок скорочення ядерних боєголовок. Але це абсолютна нісенітниця, яка може тягнутися сто років. Хоча військові з задоволенням у це грають. Ось це і є простір для конкретних дій, які Трамп може Путіну запропонувати", - сказав журналіст.

У той же час Радзіховський додав, що Трамп - людина малопередбачувана, тому на його зустрічі з Путіним можливо все.

"Трамп свою позицію по Криму позначив: мовляв, Крим - російський. Але це фактична сторона справи. У ній, власне кажучи, практично ніхто й не сумнівається. А переступити через чисто юридичну сторону справи - що Крим був анексований всупереч міжнародним договорам - Трамп і ніхто інший не може. Тому що Трамп може сказати з цього приводу?" - підкреслив він.

Радзіховський додав, що президент США не може і скасувати санкції проти Росії, оскільки Конгрес спеціальним рішенням заборонив це робити без узгодження з парламентом. Тобто по Криму Трамп ніяких рішень прийняти не може.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": У Трампа є "товар" для Путіна: чим це закінчиться для України.