RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Влада Британії зробила гучну заяву на адресу Росії через смерть від "Новачка"

У смерті громадянки Великобританії Дон Стерджесс в Еймсбері від отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новачок" винна Російська Федерація.

Про це заявив міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон під час виступу в парламенті, повідомляє Reuters.

"Проста реальність така, що Росія здійснила напад на британській землі, в результаті якого померла наша громадянка", - сказав він.

Так, Вільямсон впевнений, що світова спільнота підтримає Великобританію в "засудженні" Москви.

Нагадаємо, на початку березня в британському Солсбері отруїли колишнього розвідника ГРУ Росії Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Для отруєння використовували розроблену в Росії нервово-паралітичну речовину класу "Новачок".

За даними британської розвідки, отруту найімовірніше було виготовлено на військовій дослідницькій базі в місті Шихан Саратовської області РФ. З цілої низки причин доза "Новачка" виявилася недостатньою, і Юлія та Сергій Скрипаль вижили, проте, поки невідомо, як отруєння в подальшому позначиться на їхньому здоров'ї.

Як повідомляв "Апостроф", 30 липня в Еймсбері знайшли 44-річну Дон Стерджес і 45-річного Чарльза Роулі, отруєних "Новачком", - їх госпіталізували в критичному стані. За попередніми даними, отруєння можуть бути пов'язані між собою.