RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Трамп влаштував перепалку з генсеком НАТО через Росію: з'явилися подробиці

Президент США Дональд Трамп влаштував перепалку з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом у Брюсселі через Російську Федерацію.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Так, в середу, 11 липня, вранці були заплановані переговори політиків. Всупереч звичайній практиці, журналістам дозволили бути присутнім при початку їх розмови, залишивши також на частину промови президента США і генсека НАТО.

Столтенберг розпочав зустріч з розповіді про те, що витрати всіх партнерів на оборону ростуть, 8 з 29 країн-членів НАТО виконують вимогу про 2% ВВП на оборону. Однак Трамп заперечив йому, наголосивши, що США захищають Європу від Росії в той час, як європейські країни заробляють гроші на торгівлі з РФ, а також спонсорують російську державу.

"Німеччина підтримує (НАТО) з витратами трохи більше 1%, у той час як фактичний внесок США - 4,2%... Але при цьому Німеччина платить мільярди євро за газ Росії!.. США захищають Німеччину, ми захищаємо Францію, ми захищаємо кожного (в Європі). Ми повинні зробити щось, ми не можемо примиритися з цим. Це неприйнятно, вони платять мільярди Росії, а ми повинні захищати їх!" - повторив Трамп кілька разів.

Уточнюється, що обурення президента США пов'язане з тим, що багато держав-членів НАТО не виконують зобов'язання по виділенню 2% ВВП на оборону, як було домовлено на саміті в Уельсі в 2014 році.

Читайте також матеріал "Апострофа": У Путіна залишилося два варіанти по Україні: все залежить від Трампа.