RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Хворе місце: з'явився прогноз, як Путін може вдарити по Україні

Президент Російської Федерації Володимир Путін може вдарити по найбільш хворому місцю для України - Азовському морі.

Про це "Апострофу" заявив військовий експерт і блогер Олексій Арестович.

"Може бути, будуть якісь дії на Азовському морі, яке вони поступово віджимають - це найбільш болюче місце зараз, і я очікую від них якихось гидот там. Можливо, буде демонстрація сили, тобто ще більший огляд суден, якісь збройні провокації з віджиманням наших рибалок у якусь зону, спробами їх арешту", - зазначив він.

За словами Арестовича, Москві дуже вигідно качати ситуацію, тому що українська влада нічого не може зробити з російським збройним тиском на Азовському морі. Так, складається ідеальна ситуація для агресора.

У той же час він зазначив, що ескалація на Донбасі - це стара платівка, що неабияк набридла, але не виключено, що росіяни можуть спробувати відхопити нові території.

"Пробити коридор до Криму? Вони можуть хіба що збройну провокацію здійснити, а по суші на Крим не підуть", - додав експерт.

Арестович підкреслив, що важко спрогнозувати, як буде діяти Путін. Цілком може бути якесь посилення на Донбасі, зокрема, традиційно до 24 серпня, до Дня незалежності.

"І потім, у нас 1 вересня фактично стартують вибори. Якось це буде пов'язано зі спробою розхитати ситуацію зсередини, пропхати до парламенту проросійські партії або проросійських кандидатів на президентських виборах. Одним словом, гібридна війна", - підсумував експерт.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін не піде на Україну новою війною, але є велика небезпека.