RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Україна випередила Росію в рейтингу паспортів по безвізу: опубліковано інфографіки

На сьогоднішній день громадяни України можуть відвідати без візи 128 країн світу, громадяни Росії - 118.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на дані Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA).

Так, список країн, в які українці можуть їздити без віз, суттєво розширився після введення в червні минулого року безвізового режиму з ЄС. Тепер громадяни України, які мають біометричні закордонні паспорти, можуть подорожувати без візи в 26 з 28 країн Євросоюзу. Для в'їзду у Великобританію і Ірландію їм потрібно оформляти візу.

Відзначається, що найбільш вигідними на пострадянському просторі паспортами для подорожей по світу володіють громадяни Латвії і Литви, які мають безвізовий режим з 179 країнами. Естонія відстає всього на одну країну: її громадяни можуть подорожувати без візи в 178 країн.

За даними асоціації, з 15 колишніх союзних республік найбільш невигідні паспорти у громадян Узбекистану, Таджикистану і Туркменії. Їм потрібна віза для поїздки в більшість країн світу. Безвізовий режим для них діє всього з 59, 58 і 53 державами відповідно.

Инфографика: dw.com

Як повідомляв "Апостроф", за рік дії безвізового режиму українці на 2,3 млн разів більше перетнули кордон країн Європейського союзу, ніж роком раніше.