RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Знаменитий письменник написав відкритого листа в'язневі Кремля Сенцову

Відомий письменник Джонатан Літтел, який отримав Гонкурівську премію за книгу про фашистську окупацію Криму, написав відкритого листа до українського політв'язня Олега Сенцова.

Лист опублікувало видання The Guardian. Переказ листа публікує "КримРеалії"

"Дорогий Олег Геннадійович, мабуть, ви відчуваєте себе дуже самотнім так далеко в виправній колонії Лабитнангі, найпівнічнішій в Росії, далеко від України і ваших близьких. Я пишу вам, не знаючи, чи дійде цей лист до адресата, давши вам знати, що хоча в думках своїх ви не самотні: багато в світі - і ваші колеги кінематографісти, і письменники, і журналісти, і активісти, і самі звичайні громадяни - думають про вас, підтримують вас і хочуть, щоб вас звільнили, як можна швидше", - написав він.

За словами прозаїка, голодовка кінорежисера - це "найжорсткіша форма протесту", особливо, якщо врахувати, що в Криму на нього чекають двоє дітей. При цьому, Літтелл вказує в листі, що це "рішення є повністю виправданим".

"Російський режим розуміє тільки одне: силу і баланс сил. Це те, що ви добре усвідомили. І для мене це пояснює рішення почати голодування - це спосіб змінити баланс сил, перевести його в свою користь, і, можливо, обернути його проти своїх гнобителів", - відзначає він.

Додамо, що Літтел вже вдруге звертається до Сенцова. Так, буквально в червні вже було опубліковано його лист до Сенцова французькою мовою.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, чому до Сенцова не пустили священика.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика