RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Ікони, зброя і 18 млн від бабусі: що нардепи показали в деклараціях

Українські чиновники люблять витрачати гроші на освіту, відпочинок, а також на купівлю ікон, виплату боргів, купівлю криптовалюти та іншого.

Про це йдеться в аналітичному проекті "Декларації" Bihus.Info, враховуючи аналіз декларацій.

Відзначається, що за підсумками досліджень, рекордсменом серед витрат на освіту і відпочинок став президент України Петро Порошенко.

Так, у 2017 році гарант витратив на навчання своїх дітей у Великобританії 3,8 млн гривень і 2,7 млн, якщо вірити декларації, йому обійшовся відпочинок сім'ї.

Повідомляється, також, що нардеп Павло Кішкар, який в 2015 році виграв в лотерею 1,2 млн гривень. У минулому році також пощастило і нардепу Євгену Геллеру, який отримав в подарунок від своєї 97-річної бабусі Ольги Фрідман 17,8 млн гривень.

Також нардепи декларують і ікони. Так, власником цілого іконостасу виявився нардеп Андрій Лозовий, який задекларував 74 ікони.

Відзначається, що інший парламентарій Нестор Шуфрич, крім 51 ікони, вказує в своїх деклараціях ще й колекцію вогнепальної зброї в кількості 156 одиниць.

Нардепи також не приховують нардепи і своїх боргів. Так, нардеп Іван Винник повинен "ПриватБанку" та "Альфа Банку" 316 млн гривень. А от у іншого парламентарія Віталія Хомутинника ситуація діаметрально протилежна - вони з дружиною самі зайняли третім особам більш 408 млн гривень.

Чиновники також не відстають і від технічного прогресу. Зокрема, нардеп Олександр Урбанський задекларував за 5328 одиниць криптовалюта біткоіни і біткоіни кеш. Їх сукупна вартість станом на 31 грудня 2017 року оцінювалася майже 2,5 млрд гривень.

Як повідомляв "Апостроф", раніше було названо нардепів, з яких можуть зняти недоторканність.