RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Як Україні вигідно використовувати НАТО - Леонід Кучма

Незважаючи на складність вступу України в НАТО, керівництву країни варто використовувати всі можливості співпраці з Альянсом по повній.

Про це в ексклюзивному коментарі "Апострофу" заявив колишній президент України Леонід Кучма під час Щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), яку організував Фонд Віктора Пінчука.

"Ми 27 років заявляємо, що наш курс на НАТО. Але я сьогодні не чую, щоб європейський лідер країни-члена НАТО, який би публічно сказав: "Давайте приймемо Україну в НАТО". Вони ж добре розуміють, що за цим завжди стоїть Росія. Тому заявляти про курс на НАТО можна, але очікувати що так буде…", - сказав Кучма.

"Сьогодні президент сказав, що не треба давати нездійсненних обіцянок. Зараз виконати наше бажання, щоб Україна стала членом НАТО не можна аж ніяк. Але співпрацювати із Альянсом на 100% і використовувати всі можливості потрібно, адже НАТО – це насамперед політична структура, а вже потім - військова. Політику блоку теж треба використовувати в наших інтересах, дай Боже, щоб так і було", - додав другий президент України.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про те, що в США серйозно заговорили про вступ України в НАТО.