RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Стало відомо, як Манафорт таємно очорняв Тимошенко за часів Януковича

Американський політтехнолог Пол Манафорт таємно поливав брудом Юлію Тимошенко, розповсюджуючи наклепи щодо її причетності до замовлення вбивства та фейкові звинувачення у підтримці нею антисемітизму.

Про це йдеться в тексті обвинувачення спеціального прокурора Роберта Мюллера, передає "Голос Америки".

Кінцевою метою розробленої Манафортом на замовлення тодішньої української влади технології було позбавити лідера "Батьківщини" підтримки з боку Адміністрації Барака Обами.

"У жовтні 2012-го року Манафорт організував схему з метою, як він писав у одному з листів, переконати "євреїв у команді Обами" натиснути на Адміністрацію відмовитись від підтримки Тимошенко та підтримати Януковича", - зазначається у тексті обвинувачення.

У документі йдеться, що Манафорт підкуповував юристів та журналістів, європейських та ізраїльських політиків. Він наказував своїм лобістам у США писати та поширювати статті, які дискредитували б Юлію Тимошенко. Проштовхувати їх потрібно було "не лишаючи відбитків пальців" - цитує прокурор обвинуваченого політтехнолога, який визнавав, що його метою є "очорнення Тимошенко".

Нагадаємо, саме дискредитація Юлії Тимошенко, як показало слідство, була чи не основним завданням Пола Манафорта під час його останнього періоду роботи на Партію регіонів та Віктора Януковича.

На паплюження лідера "Батьківщини" витратили сотні мільйонів доларів. На ці гроші підкуповувалися західні політики, створювалися фіктивні сайти, псевдоаналітичні центри. Вони продукували фейки щодо Тимошенко, котрі потім тиражували тисячами замовних публікацій - як в Україні, так і за кордоном.