RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Порошенко виступив в ООН з приводу агресії Кремля і миротворців на Донбасі: опубліковано відео

Президент України Петро Порошенко впевнений, що розгортання операції миротворчої місії на Донбасі стане головним важелем для відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Про це Петро Порошенко сказав, виступаючи під час заходу високого рівня щодо діяльності ООН з підтримання миру в рамках участі в 73-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.

"Очевидно, що в 21 столітті світ не став безпечнішим місцем. Ми продовжуємо бути свідками воєн і агресії, навіть на Європейському континенті. Поки ми тут дискутуємо, зовнішня військова агресія проти України триває, грубо порушуючи Статут ООН і резолюції Генеральної Асамблеї та Ради Безпеки Організації", - зазначив він.

За словами президента, за найбільш обережними оцінками ООН, число жертв цього конфлікту склало близько 35 тисяч чоловік, включаючи більше 10 тисяч загиблих і близько 25 тисяч поранених. Кількість внутрішньо переміщених осіб перевищила 1,5 мільйона.

"Це може виглядати як чергові дані сухої статистики, якими ця Організація переповнена. У той же час, для мене особисто і для всіх українців це глибокі шрами на серці", - сказав Президент.

На його думку, це могло б змусити Росію сумлінно виконувати Мінські домовленості. У той же час, глава України підкреслив, що Росія виступає проти миротворців.

"Причиною цього, серед іншого, є те, що Кремль боїться. Він боїться, що миротворці побачать російських військових і військову техніку на всій окупованій території. Вони також бояться втратити контроль над українсько-російською ділянкою кордону, який Кремль утримує для забезпечення постійної інфільтрації своїх військ на Донбас", - сказав Петро Порошенко.

Крім того, президент України Петро Порошенко провів зустріч зі Спеціальним представником США по Україні Куртом Волкером, під час якої той вручив символічну друковану копію декларації Державного секретаря США Майка Помпео від 25 липня 2018 року, в якій чітко визнається незаконність анексії Росією українського Криму.

"У цій декларації Державний секретар Помпео чітко вказав на те, що США не визнають і ніколи не визнають російську анексію Криму", - сказав Курт Волкер.

Як повідомляв "Апостроф", під час свого виступу на 73-й сесії Генеральної Асамблеї ООН президент США Дональд Трамп заявив, що США збираються переглянути надання допомоги Україні.