RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​Є потужне лобі: в Україні зробили цікаву заяву щодо ситуації з Азовським морем

В Україні існує потужне рибальське лобі, яке зацікавлене у збереженні чинного статусу-кво в Азовському морі.

Про це повідомив представник президента України в Автономній Республіці Крим, правозахисник Борис Бабін під час дискусії в Центрі "Нова Європа".

"Існує потужне рибальське лобі, яке зацікавлене у збереженні чинного статусу-кво в Азовському морі", - заявив Бабін.

Водночас, за словами Надзвичайного і Повноважного посла України Володимира Василенка, Україна може скористатися ситуацією щодо саботування РФ переговорів по розмежуванню кордонів в Азовському морі.

"Росія саботувала переговори по розмежуванню кордону в Азовському морі. Україна може скористатися цим фактом і розірвати Договір з РФ по Азову згідно з положеннями Віденської конвенції про право міжнародних договорів", - заявив дипломат.

Також, за його словами, денонсація договору про дружбу з РФ не вирішить проблеми України.

"Ми часто говоримо про порівняння так званого великого договору між РФ і Україною, тобто Договору про дружбу з Росією, і цього договору по Азову. Це різні значення. Рішення не продовжувати політичний договір є логічним, а договір по Азову є більше технічним. Тому я не впевнений, що денонсація договору вирішить наші проблеми", - переконаний Василенко.

Детальніше про українсько-російський конфлікт у Азовському морі читайте у матеріалі "Апострофа": У Кремлі бояться атакувати Україну в Азовському морі: генерал назвав причини.