RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Названий західний сценарій, за яким Росія може віддати захоплений Крим

Росія не віддасть окупований Крим просто так, однак це може статися за збігом сприятливих геополітичних чинників.

Про це розповів виданню "Главред" політичний експерт аналітичного центру DemocracyHouse Анатолій Октисюк.

Як зазначив фахівець, анексований РФ півострів може повернутися до України по "німецькому сценарію", коли об'єдналися східна і західна Німеччини в 1990 році.

"У цьому контексті перед Україною стоять два завдання: перше - зробити Україну привабливою, міцною і спроможною захищатися від агресії, створити такі умови життя, як у наших найближчих сусідів. Друга - створити умови для відцентрових тенденцій в Росії і чекати їх", - зазначив Октисюк.

На думку експерта, не виключено, що спочатку буде якась спільна економічна діяльність, потім - в ідеалі - виведення території з-під російської юрисдикції, можливо, передача її в управління ООН або будь-який іншій міжнародній організації. Далі першочерговий крок - демілітаризація Криму.

Октисюк вважає, що після деокупацію Криму і Донбасу санкції Заходу проти Росії не тільки збережуться, але і посиляться, здійснюючи подальший тиск на Москву.

Як раніше повідомляв "Апостроф", МЗС планує підготувати проект резолюції Генасамблеї ООН через путінську ядерну зброю в Криму.