RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Грузія звинуватила Саакашвілі в причетності до резонансного вбивства

Колишній президент Грузії, екс-глава Одеської області Міхеїл Саакашвілі санкціонував вбивство грузинського бізнесмена і політичного діяча Бадрі Патаркацишвілі.

Про це в середу, 17 жовтня, оголосила головна прокуратура Грузії, заявивши про розкриття вбивства Патаркацишвілі, пише Newsru.

У прокуратурі заявили, що на наявних у них записах є підтвердження того, що питання підготовки вбивства санкціоновано Саакашвілі, оскільки Патаркацишвілі був політичним опонентом і ворогом уряду.

На записах підозрювані обговорюють отруєння Патаркацишвілі речовиною, яка викликає ефект природної смерті.

Відомство зазначає, що на другому аудіозаписі екс-чиновники також обговорюють створення відповідних умов для ліквідації, встановлюють списки його оточення, охорони, вивчають щоденний маршрут.

У цьому записі підтверджується, що всі питання щодо методів ліквідації узгоджуються з головою департаменту МВС Грузії Датою Ахалая.

Як відомо, Патаркацишвілі, який входив в найближче коло російського олігарха Бориса Березовського, був знайдений мертвим 12 лютого 2008 року на своїй віллі поблизу Лондона, у віці 52 років.

Британські медики констатували смерть від ішемічної хвороби серця.

Однак, за версією грузинської прокуратури, Патаркацишвілі могли отруїти речовиною, яка викликала ефект природної смерті.

Затриманим екс-чиновникам загрожує від 16 до 20 років тюремного покарання.

У 2014 році прокуратура зажадала заочно заарештувати Саакашвілі, колишнього міністра оборони Грузії Давида Кезерашвілі і колишнього міністра юстиції Зураба Адеішвілі, яких звинувачували у справі про розгін опозиційного мітингу в 2007 році, розгром телеканалу "Імеді" і конфіскації власності Патаркацишвілі.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика