RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Стало відомо про візит в Україну топ-чиновника Януковича: відео

У Києві "засвітився" заступник глави президентської адміністрації побіжного єкс-президента України Віктора Януковича Андрій Портнов.

Про це повідомляє Bihus.Info.

Так, 21, 27 і 28 вересня журналісти помітили біля офісу кума президента Росії Віктора Медведчука чорну Audi Q7, номерні знаки якої зареєстровані на дружину Андрія Портнова.

При цьому, на питання про візит в офіс Медведчука Андрій Портнов свій приїзд не заперечив і віджартувався: "Приїжджав отримувати завдання Кремля".

Крім того, стало відомо, що Андрій Портнов 22 лютого 2014 виїхав з України через пропускний пункт Гоптівка і з тих пір не перетинав український кордон за своїм українським паспортом.

Разом з тим за тиждень до візиту в офіс Медведчука машини Портнова його адвокат Мікітян перевіряв, знаходиться його клієнт в розшуку і чи має Портнов процесуальний статус підозрюваного в кримінальних процесах.

Адвокат отримав відповідь від МВС, Нацполіціі, СБУ та Генеральної прокуратури. А також від усіх правоохоронних органів Автономної республіки Крим. У відповідях зазначено, що Андрій Портнов правоохоронцями не розшукується.

На момент візиту в офіс Медведчука Портнов керував телеканалом Newsone, власником якого значився батько нардепа Євгена Мураєва. А через тиждень після третьої зафіксованої зустрічі в офісі Медведчука Портнов оголосив, що припиняє управління каналом через зміну власника. Newsone переписали на сусіда Медведчука по офісу - народного депутата Тараса Козака.

На уточнююче запитання журналістів, пов'язані його візити до Медведчука з продажем каналу Newsone, Портнов тільки підтвердив, що не погодився працювати з новим власником телеканалу Newsone: "Моя позиція по каналу гранично зрозуміла. Я не дав згоди працювати з новими власниками. Щось ні відповідає вашим спостереженням?"

Нагадаємо, що Портнов відповідав у колишнього президента України Віктора Януковича за судову вертикаль і переписування Кримінально-процесуального Кодексу. Після революції він виїхав до Росії, потім переїхав до Австрії і не світив жодного візиту в Україну з 2014 року.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Портнов обурив мережу висловлюванням про Майдан і його учасників.