RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Будинок на 400 квартир: з'явився варіант з прикриттям квартирної лазівки для нардепів-мільйонерів

Надання службового житла для нардепів з неможливістю подальшої приватизації дозволить позбавити їх можливості щомісяця брати з державного бюджету компенсацію на оренду житла в Києві, що в результаті виймає з кишень українців щомісяця 3,5 мільйона гривень.

Про це в коментарі "Апострофу" розповів офіційний мільйонер, народний депутат від БПП Олег Мусій.

"Можна надавати службове житло. Таке житло, яке приватизувати неможливо. Приїжджали б депутати до Києва, був би будинок на 400 квартир, де вони можуть проживати. Закінчилася каденція - ключики здали. Але умови повинні бути обов'язково для проживання, не жити ж депутатам в коробці на вокзалі", - міркує він.

Другий варіант - введення моніторингу з наданням відповідних документів.

"Депутат пише заяву про те, що він потребує компенсації на оренду житла в Києві, і надає копію паспорта про його місце проживання поза Києвом", - додає Мусій.

За його словами, проблема з відсутністю моніторингу засобів є надуманою проблемою.

"Якщо це буде передбачено, то депутати будуть звітувати, але поки ніяких паперових звітів ніхто не вимагає", - додає він.

Детальніше про те, як нардепи витягують з кишень українців близько 30 мільйонів, читайте в матеріалі "Апострофа": Квартирне питання: чому українці платять за житло нардепів-мільйонерів.