RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Як голосує Рада за введення воєнного стану: ексклюзивні фото

У понеділок, 26 листопада, проходить позачергове засідання Верховної Ради, на якому розглянуть введення воєнного стану в Україні.

Ексклюзивні фото з сесійної зали парламенту зробив кореспондент "Апострофа" Олександр Гончаров.

Також відомо, що спікер парламенту Андрій Парубій повідомив, що після реєстрації нардепів у залі, з п'ятихвилинної презентацією рішення РНБО виступить президент Петро Порошенко, потім буде оголошено перерву на півгодини, після якого почнеться голосування. Під час перерви відбудуться консультації депутатів з президентом.

Разом з тим частина нардепів вимагає консультацій з президентом до його виступу в залі, оскільки виступ означає початок розгляду.

У залі зареєструвалися 338 депутатів. Для введення воєнного стану необхідно не менше 226 голосів.

Як повідомляв "Апостроф", вранці 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили відверто агресивні дії проти кораблів Військово-морських сил ЗС України, які йшли до Маріуполя, протаранивши один з них.

Пізніше російські військові кораблі відкрили вогонь по українських суднах в Керченській протоці і захопили їх.

У зв'язку з агресією Росії в Азовському морі РНБО ухвалила рішення про введення воєнного стану. Дане питання буде розглянуто Верховною Радою.

Президент Петро Порошенко підписав указ рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада 2018 "Про надзвичайних заходів щодо забезпечення державного суверенітету і незалежності України і введення воєнного стану в Україні".