RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Український мер потрапив в сепаратистський скандал зі своїм заступником: фото і фінал історії

Мер Покровська Руслан Требушкін запропонував на посаду свого заступника кандидатуру Михайла Голубєва, який ще в цьому році був чиновником в ДНР.

Про це пише "Вчасно".

В окупаційних ЗМІ збереглися повідомлення про те, що Голубєв з травня 2017 року до березня 2018 року працював директором комунального підприємства «Керуюча Компанія міста Горлівка» в так званій ДНР. Також про це свідчать публікації на сайті окупаційної влади.

У свою чергу в прес-службі глави ДонОГА Олександра Куця заявили, що чиновника вже звільнили.

"З'ясувалося, що Требушкін не погодив кандидатуру Голубєва з СБУ. Мер Покровська повинен принести офіційні вибачення", - відповіли журналістам.

Після того, як призначення чиновника з ДНР викликало резонанс в ЗМІ і серед громадськості, а також після звернення журналістів в ДонОГА, Руслан Требушкін написав на своїй сторінці в Фейсбуці пост, в якому дякує СБУ за пильність.

"При цьому мер Покровська вдав, що нібито не в курсі діяльності Голубєва на підконтрольній бойовикам території. Однак інформація про Михайла Голубєва знаходиться у вільному доступі на сайтах окупаційної влади і є прямим доказом його співпраці з ними. Тому в Покровське не могли не знати, кого беруть на роботу в міську раду. Крім того, Михайло Голубєв у 2012 році був засуджений за хабарництво", - пишуть журналісти.

Зазначається, що Требушкін планував, що саме Голубєв контролюватиме будівництво та відновлення інфраструктури Покровська на бюджетні гроші і гроші Європейського інвестиційного банку.

"Схема для Донеччини не нова - вже було досить прецедентів, коли підрядники, отримавши гроші на будівництво, зникали з ними на території ДНР і ЛНР. Зв'язки з представниками окупованій боку зручні і вигідні чиновникам з вільною території України", - сказано в матеріалі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше бойовики на Донбасі придумали смішну "диверсію" СБУ.