RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Луценко зробив гучну заяву про напади на активістів і права поліції: відео

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про те, що напади на проукраїнських активістів будуть розглядатися як напади на державу.

Про це він заявив під час наради керівництва правоохоронних органів в Одесі.

"Тому хочу, щоб в присутності ЗМІ наша команда була почута. Якщо хочете, команда силовиків столиці була почута. Будь-які напади на проукраїнських громадських активістів будемо розглядати як напад на Українську державу. Навіть якщо ці активісти не завжди мають рацію. Я маю на увазі, якщо їх інформація є дещо перебільшеною або неточною", - сказав Луценко.

У той же час, під час цього ж засідання, генпрокурор заявив, що в разі нападу активістів або інших людей на співробітників правоохоронних органів, потрібно дозволити силовикам робити попереджувальний постріл, а потім стріляти на ураження.

"І думаю, що вже зараз при введенні воєнного стану потрібно прийняти рішення: будь-які фізичні насильства по відношенню до співробітників правоохоронних органів повинні отримувати відповідь, передбачену законом: постріл вгору, потім на ураження", - пояснив він.

Також Луценко закликав СБУ перейти на "посилений режим протидії антиукраїнській діяльності".

Нагадаємо, 3 грудня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що слідство встановило всіх замовників та організаторів вбивства громадської активістки і радника мера Херсона Катерини Гандзюк.