RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Росія депортує до України скандальну фанатку "русского мира"

З Росії депортують українську журналістку Олену Бойко, яка виступала на підтримку сепаратистів.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Преображенський суд Москви визнав її винною в порушенні правил перебування на території країни. Також Олену оштрафували на 5 тисяч рублів і до всього цього було прийнято рішення про видворення за межі Російської Федерації. Суд встановив, що Бойко незаконно перебувала в Росії з літа 2016 року.

"Прес-секретар Преображенського суду Олександра Савельєва уточнила, що в даний час журналістка перебуває в центрі тимчасового утримання іноземних громадян і осіб без громадянства, звідки буде депортована на Україну після набрання рішенням суду чинності. У Бойка є ще сім діб для оскарження рішення, але скарги від неї поки не надходило ", - йдеться в повідомленні.

Сама ж Бойко визнала свою провину, проте попросила суд не депортувати її в Україну. За словами журналістки, на батьківщині на неї відкриті два кримінальні справи про обвинуваченню в "посяганні на територіальну цілісність України" і "державній зраді".

Також українка зазначила, що ще в 2016 році попросила політичного притулку в РФ, але їй відмовили. За її словами, вона "періодично зверталася в різні інстанції за наданням притулку", але також отримувала відмови.

Відсутність патенту на здійснення трудової діяльності в Росії Бойко пояснила тим, що не стала його оформляти, так як її робота "носила разовий характер". Реєстрацію на території Москви їй оформляли знайомі з "спеціалізуються на цьому фірм".

"Депутат Держдуми від КПРФ Сергій Шаргунов направив запит до Генеральної прокуратури з проханням опротестувати рішення суду про депортацію Олени Бойко. Шаргунов відзначив, що в Україні Бойко" може очікувати розправа" - тим більше, що" видворяти її будуть за місцем початкового проживання ", то тобто, на західну Україну, до Львова", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, українська журналістка Олена Бойко (справжнє прізвище - Віщур) переїхала а в Росію в березні 2016 року для участі в телепередачах в якості експерта. Вона неодноразово була гостем політичних ток-шоу, де критикувала чинну владу України, зокрема - президента країни Петра Порошенка, а також висловлювала підтримку так званим ДНР і ЛНР.

Як повідомляв "Апостроф", в Москві зникла журналістка зі Львова Олена Бойко, яка відома своєю участю російських ток-шоу на українську тематику в підтримку сепаратистів.