RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Росія допоможе бойовикам: в ОБСЄ заговорили про загострення на Донбасі

Генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер допустив, що війна між Росією і Україною може знову загостритися.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"У мене є побоювання, що може виникнути ланцюгова реакція. Там, де у них виникають окремі вогнища, де спалахує полум'я, коли-небудь, вільно чи мимоволі, відбудеться ескалація", - заявив він в інтерв'ю німецькому виданню Neue Osnabrücker Zeitung.

За словами Гремінгера, "з окремих осередків вогню може розгорітися величезна пожежа".

Він вказав на такі місця можливої ескалації конфлікту, як окупований Крим лінію розмежування в Донбасі, а також згадав "нелегальні вибори" на території самопроголошених ЛНР і ДНР в якості одного з приводів для загострення ситуації.

"Слід виходити з того, що бунтівним республікам, якщо вони виявляться під військовим тиском, знову буде надаватися підтримка з Росії", - підкреслив генсек ОБСЄ, закликавши Кремль продемонструвати добру волю для того, щоб відродити взаємодовіра. Таким жестом доброї волі могло б стати "звільнення 24-х затриманих моряків і повернення трьох захоплених судів", - додав генсек ОБСЄ.

У той же час Гремінгер зазначив, що не очікує прориву на мирних переговорах в доступному для огляду майбутньому, оскільки "політична воля для примирення просто відсутня".

"Було б добре отримати нові імпульси від "нормандської групи", що складається з Німеччини, Франції, України і Росії, але в даний момент нам, на жаль, до цього дуже і дуже далеко", - підсумував генсек ОБСЄ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про ліквідацію декількох бойовиків на Донбасі.