RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Італія потрапила в скандал через окупований Крим: подробиці

Посольство України в Італії звернулося до Міністерства закордонних справ Італії, а також у Загальну конфедерацію італійської промисловості "Confindustria" з проханням вжити заходів щодо італійських компаній, які поставляли обладнання на завод агрофірми "Золота Балка" до анексованого Криму.

Про це йдеться у відповіді Міністерства закордонних справ України на інформаційний запит, пише "Крим.Реалії".

Українські дипломати підкреслили, що подібні дії італійських компаній можуть порушувати режим санкцій, введений Євросоюзом в 2014 році.

Також в МЗС України зазначили, що звернулися із запитом до італійським компаніям з проханням роз'яснити ситуацію з постачанням обладнання.

Запуск нового заводу агрофірми "Золота Балка" відбувся в Севастополі 12 грудня.

Як стверджують представники підприємства, на завод встановили італійське обладнання фірм Bertolaso, Innotec, Robino & Galandrino, Gortani і інші.

В італійській компанії Bertolaso підтвердили факт поставки обладнання для нового заводу агрофірми "Золота Балка".

Компанія Gortani, в свою чергу, спростувала факт співпраці з кримським заводом, хоча її символ і телефонний контакт видно на відеопрезентації "Золотої Балки". У той же час компанії Innotec або Robino & Galandrino не підтвердили і не спростували інформацію про угоду з кримським підприємством.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Україна висунула претензії Сербії через Крим.