RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Гриценка висунули в президенти

У п'ятницю, 11 січня, на з'їзді партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка одноголосно висунули кандидатом в президенти від політсили.

Про це повідомили в прес-службі партії.

Зазначається, що під час з'їзду в фокусі були три питання: про висунення кандидата на вибори президента України, довиборах Координаційної Ради партії "Громадянська позиція" і про довибори Ради партії "Громадянська позиція".

За кандидатуру Гриценко проголосували всі 256 присутніх делегатів.

"Для мене це честь і величезна відповідальність. Я знаю, як підняти країну і армію. Я не підпишу жодного популістського закону і міжнародної угоди, яка суперечить інтересам країни. Досить одного президентського терміну, щоб закласти фундамент. Від сьогоднішнього рішення залежить майбутнє країни", - сказав політик.

Під час форуму Гриценко презентував програму "Чесний президент – служитиме людям!". Вона базується на таких основних блоках як справедливість та безпека в Україні, зростання її економіки. Серед першочергових рішень - внесення закону про імпічмент президента, скасування депутатської недоторканості, необхідність прийняття рішення щодо нової виборчої системи.

У питанні врегулювання ситуації на сході України політик пообіцяв, що окуповані території планує повернути дипломатичними, воєнними, економічними, санкційними засобами спільно із зарубіжними партнерами. За його словами, це можливо здійснити протягом 5-річного президентського терміну.

В економічному блоці Гриценко розповів, що за час його президентства не буде безсистемних реформ і небезпечних експериментів з економікою, а планується економічне зростання темпами 10% щорічно на основі Плану дій, розробленого його командою спільно з Української Радою Бізнесу, економістами і експертами громадського сектору.

Окремий блок програми також стосується соціальної політики. За словами політика, середня зарплата в Україні буде понад 700 євро, відповідно зростатимуть пенсії.

Вже завтра, 12 січня, о 12 годині Гриценко подаватиме документи у Центральну виборчу комісію для реєстрації його як кандидата на виборах президента.

Анатолій Гриценко народився в 1957 році у Черкаській області. Навчався в Київському суворовському училищі, потім - в Київському вищому військовому авіаучилище, обидва навчальні заклади закінчив із золотою медаллю.

У 2007-2012 роках - депутат Верховної ради України. Був міністром оборони України в трьох кабінетах міністрів поспіль - Юлії Тимошенко, Юрія Єханурова і Віктора Януковича в 2005-2007 роках. Кандидат в президенти України в 2010, 2014 роках. Полковник запасу.

Станом на 11 січня ЦВК офіційно зареєструвала 5 кандидатів у президенти: екс-міністр екології та природних ресурсів, юрист Ігор Шевченко, мер Львова, лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий, лідер партії "Суспільно-політичний рух" Справедливість "Валентин Наливайченко, лідер соціал демократичної партії Сергій Каплін, самовисуванець Віталій Скоцик.

Як повідомляв "Апостроф", виборча кампанія чергових виборів президента, яка триватиме 90 днів, стартувала в Україні 31 грудня.