RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У Росії заговорили про обмін взятих в полон українських моряків

Москва може в цьому році обміняти українських моряків, захоплених біля Керченської протоки, на росіян, які перебувають в ув'язненні на Україні.

Про це "Известиям" повідомило російське високопоставлене дипломатичне джерело.

Співрозмовник в російських дипломатичних колах пояснив, що Москва розглядає можливість обміну українських громадян на росіян, які перебувають в ув'язненні в сусідній країні.

"Багато що залежить від української сторони, наскільки Київ буде готовий йти на конкретні домовленості. Проте треба розуміти, що зараз обміняти українських моряків неможливо. Вони не військовополонені, як намагається їх виставити Київ. А значить, треба дочекатися рішення суду, після чого можна розмовляти про обмін", - заявив він.

За його словами, в українських в'язницях сидить досить багато росіян, яких треба визволяти.

"Однак до виборів на Україні це навряд чи можливо, оскільки Петро Порошенко відразу почне видавати це за свою перемогу", - додав він.

Для Києва повернення затриманих моряків є одним з головних зовнішньополітичних пріоритетів, відзначили джерела в українських урядових і парламентських колах.

"Ми хочемо, щоб хлопці якомога раніше повернулися додому. У нас є кого запропонувати Росії для обміну, і про це нещодавно говорив наш генеральний прокурор. Зрозуміло, що до президентських виборів обмін навряд чи відбудеться. Тому ситуація, швидше за все, вирішиться вже після березня", - заявив один з собееседніков.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилася інформація, що Росія придумала несподіване застосування українським полоненим морякам.