RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Порошенко потролив Росію сталінським "томосом"

Президент України Петро Порошенко запропонував представникам Російської православної церкви продемонструвати свій томос про автокефалію з необхідними підписами.

Дану заяву він зробив 13 січня у час виступу на площі біля Спасо-Преображенського Кафедрального Собору в Вінниці, передає прес-служба глави держави.

"І ось зараз наша церква є канонічною, а нехай вони зараз самі розберуться, покажуть томос ... А де їх томос? Сталіним підписано? Ось це все з цього і починалося. Правда - її не сховаєш", - сказав Глава держави.

Він також зазначив, що двері кожного храму повинні бути відкриті перед українцями, які не повинні питати "якого патріархату церква, і вся церква повинна бути єдина".

Порошенко також подякував вселенського патріарха Варфоломія за його зусилля і тверду позицію в питанні надання томосу про автокефалію ПЦУ.

"Я ще раз хочу подякувати Його Святості Вселенського Патріарха Варфоломія за віру, за мудрість, за сміливість і рішучість, так і кількість загроз, з якими зіткнувся Його Святість, перевищує всі розумні межі", - сказав президент.

Як повідомляв "Апостроф", 9 січня, в Стамбулі члени Синоду Вселенського Патріархату підписали томос про автокефалію для Української церкви.