RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

В Росії розповіли про стан українських в'язнів Кремля

Уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова розповіла про стан здоров'я українських політв'язнів Едема Бекірова і Станіслава Клиха.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила українська омбудсмен Людмила Денісова.

Зокрема, за твердженнями російської сторони, інвалід першої групи Едем Бекіров, який має ряд захворювань, "забезпечений всім необхідним.

"На моє прохання Тетяна Москалькова вже поговорила з "керівником" Федеральної служби виконання покарань в Криму і він пообіцяв, що в понеділок Едема Бекірова відвезуть в лікарню для проведення необхідних медичних досліджень, а також нададуть всю необхідну медичну допомогу", - пише Денісова.

У той же час, Станіславу Клиху провели аналізи і діагноз раку, який у нього не підтвердився. Денісова пообіцяла звернутися до консула для перевірки цієї інформації.

"Всі інші питання ми вже обговоримо безпосередньо на зустрічі в Москві в понеділок. Ми домовилися з Тетяною Москальковою про час зустрічі та вирішили, що вона буде конфіденційною", - зазначила омбудсмен.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", до схопленому і ув'язненого в окупованому Криму кримськотатарського активіста Едема Бекірова, який хворіє на цукровий діабет, майже два тижні не приходили лікарі.