RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Хочуть перетворити в українську Чечню: названо небезпечний сценарій закінчення війни на Донбасі

Одним з рішень конфлікту на Донбасі може стати перетворення окупованих територій в "українську Чечню".

У цьому впевнений перший віце-президент Національної академії наук, в обов'язки якого входить координація досліджень установ НАН України в галузі національної безпеки Володимир Горбулін, передають Факти.

"Ось так звана опозиція обіцяє за п'ять-шість тижнів вирішити проблему Донбасу. На яких умовах, хотів би запитати. На російських? Тобто створити там "українську Чечню". Київ буде вкладати у відновлення зруйнованої інфраструктури гроші, а управляти регіоном реально буде Росія, про що мріє пан Путін", - запевняє він.

За його словами, на даний момент від колишнього Донбасу нічого не залишилося.

"З Донбасу вивезено все. З Донецька - завод хімічних виробів (був одним з кращих) і "Топаз", де виробляли "Кольчугу"(я свого часу цей завод не давав приватизувати Януковичу), з Рубіжного на Луганщині - завод "Зоря" , який виготовляв баллиститного тверде паливо (входив до трійки кращих в СРСР після хімкінського в Підмосков'ї і Бійського на Алтаї). Донбас зруйнований. Повісити на Україну такий тягар, який неможливо буде збалансувати ... "- додає експерт.

Крім того, є ще одна проблема, яка є не меншою, ніж попередні.

"Зараз не покладу, що треба вкладати в голови і серця людей, які залишилися там. Вона стала іспитом України на міцність. І поки ми його витримуємо. Ми перебували в "тюрмі народів", вибачте. І без революцій з неї вийшли. Тюрма рухнула - і ми опинилися вільними. Це призвело до того, що як нація ми взагалі не самоорганізувалися. Висловлю думку: завдяки агресії сталася національна українська ідентифікація. Візьміть хоча б наше волонтерський рух. Такого народного підйому ніколи і ніде не було", - пояснює він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні жорстко висловилися про "ходоків" на Донбас.