RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Адвокат пояснив, чому НАБУ і САП бояться фіналу справи Мартиненко

Матеріали з Швейцарії, які є основним доказом НАБУ, показали безпідставність звинувачень проти Миколи Мартиненка.

Про це, як повідомляє прес-служба політика, заявив адвокат Петро Бойко, коментуючи закінчення розгляду судом матеріалів зі "швейцарської флешки", пише "Еспресо".

"Юридично флешка виявилася порожньою, а справа - фейковою. Розрекламовані "залізобетонні докази" розсипалися, як розбите скло. Швейцарському прокурору за 5 років не було з чим йти до суду в Швейцарії. Тому прокурор був радий передати цю макулатуру в НАБУ, яке сподівалося натиснути на український суд", - сказав Бойко.

За словами адвоката, немає жодного доказу фігурування Мартиненко - "ні в контексті контракту "Шкоди" з "Енергоатомом", ні щодо причетності екс-депутата до компанії "Бредкрест".

"Набір "документів" з Швейцарії - це роздруківки статей з інтернету, відкрита інформація з сайту Верховної Ради, якісь записки без підписів і печаток ... Головний "доказ "- розпіарена ксерокопія про нібито відкриття рахунку компанії "Бредкрест" з нібито прізвищем Мартиненко (це анкета, куди можна вписати будь-яке ім'я). Але насправді вона його виправдовує. Тому що ця "форма А" датована 15 січня 2007 року - коли "Бредкреста" навіть не існувало. Тому НАБУ зманіпульованою з перекладом установчого договору цієї компанії і прибрало звідти дату її створення", - додав адвокат.

За його словами, причетність будь-якої особи до компанії визначають установчі та інші документи.

"Суд дослідив швейцарські документи про діяльність "Бредкресту". Микола Мартиненко ніколи не фігурував ні в структурі її власності, ні в будь-яких фінансових операціях. Тобто, "швейцарська флешка" показала, що Мартиненко не є бенефіціаром "Бредкреста" і не має до нього відношення", - підкреслив Бойко.

Він також додав, що НАБУ і САП в суді спекулювали на переказах коштів в інтересах родичів Мартиненко за участю "Бредкреста", хоча вони ніяк не стосуються справи. «Згідно з швейцарським документам, там не було ні копійки з коштів« Шкоди », - вказав Бойко.

"Звинувачення проти Мартиненка розсипаються в суді, як картковий будиночок. Тому НАБУ і САП будуть і далі затягувати судовий процес. Тому що вони дуже бояться його фіналу", - цитує прес-служба слова адвоката.