RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Класичний мафіозі і знавець чифіра: Луценко розповів, як пив горілку з Януковичем

Екс-президент України Віктор Янукович по натурі є мафіозі, який вміло приховував це під маскою політика.

Про це в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону розповів генеральний прокурор Юрій Луценко.

За його словами, Янукович був класичним главою мафії, який розглядав державу як систему збору общака і зовсім не соромився цього.

"Як людина, це був не такий орангутанг, як його намалювали перед першим Майданом. Він хитрий, розумний, мстивий... Ну, тобто все, що ви читаєте в будь-яких книгах про кримінал, з плюс-мінус поправкою, ви у нього побачите", - заявив він.

Луценко назвав Януковича найжорстокішим мафіозі, розповівши історію спілкування з ним перед акцією "Повстань, Україно!", Коли той був губернатором Донецької області.

"П'ємо горілку... я Януковичу кажу: "Дивись, я працював на заводі, де було 20 літрів спирту за зміну. Так що ти мене на це не бери. По чифіру - так, слабкий, але по горілці нє". І тут я бачу - маска з нього спадає, звіриний оскал гангстера з'являється: "Шо ти, сука, знаєш про чефір? Такі, як ти, у мене на таборі соплі мертвяков смоктали!". Чесно: я не злякався, але офігів. Ось це вам довгий відповідь, хто такий Янукович. Маску він вміє одягати, і навіть українською розмовляти, але все одно залишився там, в тій зоні", - зазначив глава ГПУ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Луценко зробив важливу заяву по справі соратника Януковича, який втік з України.