RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Головний охоронець Порошенко розповів, скільки разів намагалися вбити президента в 2018 році

У 2018 році попередили 11 замахів на президента України Петра Порошенко.

Про це повідомляє "Українське радіо".

Журналісти поставили запитання керівнику УДО, екс-міністру оборони Валерію Гелетею, про ситуацію, яка відбувається з попередження замахів на публічних осіб в Україні під час проведення багатолюдних заходів: "Були прийняті після цього якісь кардинальні рішення? Як в цьому випадку працює Ваше відомство?"

"Будь-який публічний захід, який проходить в місті, особливо за участю великої кількості людей, киян і гостей міста, особливо там, де знаходяться особи, які охороняються, Управління державної охорони завжди готується до таких заходів", - відповів він.

Також Гелетей розповів і про підготовку охорони.

"Підготовка - це тільки робота Управління державної охорони. Ми тісно співпрацюємо зі Службою безпеки, з підрозділом, який займається тероризмом, з підрозділами поліції, з розвідками. І напередодні будь-яких свят та масових заходів вся інформація збігається в одні руки Управління державної охорони, хоча взаємообмін інформацією відбувається постійно", - зазначив екс-міністр оборони.

"Перед тим як безпосередньо приступити до заходу, ми вже маємо інформацію про те, що на нас там чекає, і які заходи повинні бути. Ми встановлюємо рамки, металошукачі, через які проходять люди, щоб виявити небезпечні та заборонені предмети. Також працюють кінологічні групи", - підкреслив Валерій Гелетей.

Як повідомляв "Апостроф", під час візиту в 2015 році президента України Петра Порошенка до Одеси співробітники Управління державної охорони (УДО) скрутили і видворили за територію морського вокзалу одеського журналіста Євгена Когана.