RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Французьке топ-ЗМІ потрапило у скандал з Кримом: Україна відреагувала

Посольство України у Франції закликало інформагентство AFP виправити карту, на якій анексованийи Крим позначений одним кольором з Росією.

Про це повідомила прес-служба дипломатичного представництва в Facebook.

"Незважаючи на численні роз’яснення та однозначну чітку позицію міжнародної спільноти, деякі французькі ЗМІ продовжують припускатися помилок у позначенні на картах незаконно анексованої Росією території АР Крим. У зв’язку з появою 4 лютого в Twitter агентства AFP карти з некоректним зображенням Криму Посольство звернулося до керівництва агентства з вимогою вжити необхідних заходів для виправлення ситуації та неповторення подібних випадків у майбутньому. Очікуємо на адекватну відповідь", - сказано в повідомленні.

4 лютого на сторінці AFP в Twitter з'явилася карта з підписом "Хто має очолити Венесуелу?". На ній синім кольором були позначені країни, які визнали тимчасовим керівником держави голови Національної асамблеї Венесуели Хуана Гуайдо, червоним кольором - прихильники чинного президента Ніколаса Мадуро, білим - країни, які дотримуються нейтралітету.

У свою чергу окупований Крим AFP позначило одним кольором з сусідньою Росією (червоним). У той же час материкова Україна - білим.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії виставили Україні рахунок за повернення Криму.