RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Порошенко зустрівся з авторами фільму "Киборги": фото

Президент України Петро Порошенко зустрівся із авторами фільму "Кіборги" та ветеранами війни на Донбасі.

"Такі теплі зустрічі в колі щирих людей запам’ятовуються на все життя. Гостинний дім Ахтема Сеітаблаєва та Іванни Дядюри зібрав за одним столом творців легендарного фільму "Кіборги" та військових, зокрема тих, хто пройшов пекло ДАПу", - написав Порошенко у Facebook.

Він зазначив, що усі розмови в такому колі "лише про важливе – про війну і перемогу, повернення Криму і Донбасу та щасливе майбутнє України, про розвиток мистецтва, особливо під час війни".

"Надзвичайно цікаво було послухати історії зі зйомок фільму і разом від душі заспівати українських пісень. І духмяний плов у такій компанії смакує, як у нашому Бахчисараї", - додав глава держави.

Він також розповів, що ця зустріч змусила його ще раз замислитися про те, що "якщо не буде мови і культури, що ж тоді захищатимуть наші воїни?"

"І тому держава має фінансувати українське кіно, і в першу чергу фільми про війну – поки рани свіжі, і правду не забути і не приховати. Радий, що Ахтем уже працює над новою картиною про одну з найгероїчніших операцій російсько-української війни. Впевнений, як і "Кіборги", цей фільм підкорить не лише українського, але і європейського та світового глядача", - наголосив президент.