RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Путін задумав новий "русский мир": в Британії розповіли про загрози для України

Президент Росії Володимир Путін може влаштувати новий "русский мир" на території Білорусі в помсту за провал в Україні.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив британський журналіст Едвард Лукас.

"Коли у Путіна проблеми, він часто починає закордонні авантюри. Це може статися знову. Проте, можливо, що це буде Білорусь, а не Україна. Але також можливо, що люди навколо Путіна почнуть нервувати через такий авантюризм. Зараз нове політичне середовище, в якому Путін втратив свій ніби магічний статус "першої особи", якого обходить критика. Я ніколи не роблю прогнозів стосовно російської політики. І не знаю нікого, хто робив би їх і не помилявся", - говорить він.

За його словами, розгортання "русского мира" в Білорусі більш імовірно, ніж істотне загострення війни на сході України.

"Легко не буде, але, думаю, можливий якийсь трюк, який дозволить включити Білорусь до складу Російської Федерації. Також ми можемо побачити і відродження союзної держави Росії та Білорусі. І це буде своєрідною противагою провалу проекту "русского мира " в Україні. Отримання Українською церквою незалежності від Московського патріархату було болючим ударом по Росії як своєрідної цивілізаційної наддержави. Отже, ми можемо побачити якісь дії в Білорусі. Думаю, це більш ймовірно, ніж істотне загострення війни на сході України", - прогнозує журналіст.

Детальніше про ситуацію в Україні і войовничих планах Росії, читайте в матеріалі "Апострофа": Перед виборами в Україні РФ вдарить по всім "фронтах" - Едвард Лукас.