RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Як коханка Януковича жила в Києві: опубліковані фото і відео

У мережі показали квартиру екс-президента України Віктора Януковича за місцем його прописки в Києві на Оболонській Набережній, де певний час проживала його коханка Любов Полежай.

В апартаментах побували співробітники "Радіо Свобода" разом з представниками Нацагентства з розшуку та управління активами (АРМА).

Як відомо, цю житлоплощу суд заарештував разом з іншим майном засудженого за державну зраду президента-втікача.

"Вражаюча вітальня м'якого персикового кольору з мармуровою підлогою, важкі асиметричні сходи і ковані перила, покриті бронзою, ведуть на другий поверх. Гіпсова ліпнина під стелею, двері - з різьбленням, оформленим "під позолоту". І - тонкий шар пилу і жодних меблів у кімнатах. Втім, на кухні ми знаходимо помпезні круглий стіл і стільці, шафи і полиці такого ж стилю", - сказано в матеріалі.

Поверхом вище журналісти виявили зал з каміном і лоджію.

"Італійський мармур", - зауважує фахівець, якого запросила компанія-управитель для попередньої оцінки ціни і стану квартири. Він придивляється до підлоги, туди, де червоний елітний паркет переходить в камінь. Від дверей на терасу - ведуть сліди патьоків, і тут камінь потріскався. "Квартира не опалювалася, танув сніг, вода протекла з вулиці, а потім замерзла", - цитують експерта журналісти.

Золотого унітазу, який вже став мемом, в квартирі не виявили. Але різьблення на двері покрите позолотою, всі труби, крани і вентилі зроблені з сяючої бронзи - "під золото".

Янукович, виявляється, заборгував за воду. І за електрику. Боргів за воду, газ і світло нарахували на суму понад 60 тис. гривень.

У великій кімнаті журналісти виявили сліди обшуку: схоже, слідчі шукали таємні укриття за розсувними дверима. У стіні - сліди поспішного переїзду: супутниковий кабель не вийняли, а просто обітнули, вилку телевізора - вирвали разом з розеткою. Зі стелі зняті люстри, на один з дротів хтось повісив простий патрон з лампочкою.

За даними слідства і журналістів-розслідувачів, Янукович дійсно жив за місцем реєстрації: він прописався в квартирі і замовив елітний ремонт, щоб саме цю адресу вказати в своїх особистих даних в якості кандидата на виборах, і не вказувати, де живе насправді. При цьому він жив в декількох інших маєтках, найвідомішим з яких є "Межигір'я".

У той же час представники компанії-управителя і "Трансперенсі Інтернешнл Україна", які збирали інформацію про це майно екс-президента, з'ясували: деякий час в квартирі за місцем прописки Януковича жила його коханка Любов Полежай. Невелика фірма, що досі належить їй, розташована в будинку навпроти.

Журналісти також опублікували загальні дані про квартирі Януковича:

  • Площа - 240 квадратних метрів, без урахування тераси.
  • Одна вітальня, 5 кімнат і кухня, 3 санвузли.
  • Автономне опалення: автоматичний газовий котел на першому поверсі, додаткове джерело тепла (камін) - на другому.
  • Має один парадний вхід, один - таємний, свідчать дані слідства. Приховані двері є в санвузлі. А під нижньою стіною мансарди - витягнута комірчина-схованка, де людина може пройти пригинаючись.
  • В оформленні - використані дорогі породи дерева, гіпсове ліплення, різьблення по дереву, позолота, бронза і кований метал, шпалери з імітацією позолоченої тканини, італійський мармур, на вікнах - теплозберігаючі склопакети.

Квартира попередньо оцінюється в 36 млн гривень. Вона потребує лише косметичного ремонту і заміни вхідних дверей.

Джерела Радіо Свобода повідомляють, що орендою розкішної квартири вже зацікавилося дипломатичне представництво одного з іноземних держав.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, кому дісталася елітна квартира коханки Януковича в Києві.