RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Скандальний мер Одеси позбувся російського паспорта: спливли несподівані деталі

Мер Одеси Геннадій Труханов в 2017 році через російський суд анулював свій паспорт громадянина РФ.

Відповідне рішення 13 вересня 2017 року прийняв Сергієво-Посадський міський суд Московської області, передає "Українська правда".

Зазначається, що позов подав сам Труханов. В результаті незаконними були визнані рішення про видачу йому російських паспортів і недійсними самі документи.

Мер Одеси заявив суду, що має громадянство України та нібито ніколи не звертався за російським. Він пояснив, що про свій паспорт РФ дізнався з мережі Інтернет, ініціював перевірку, і виявив, що на його ім'я був виданий паспорт, який пізніше двічі замінювали.

Російське МВС визнало, що перший документ Трухановому видали безпідставно, а отже, і всі наступні процедури не були законними.

"Наявність паспорта громадянина РФ порушує права і законні інтереси Труханова Г.Л., як громадянина України, який займає пост мера Одеси", - наполягав представник чиновника.

Суд встановив, що паспорт Трухановому видали на основі паспорта СРСР, при цьому громадянином Росії він не є, на її території не зареєстрований.

У свою чергу "Думська" повідомляє, що раніше під час засідання суду по звинуваченню Труханова прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомив, що людині, чиї паспортні дані збігаються з даними одеського мера, видавали паспорти в Росії, і документи були анульовані через порушення процедури.

За його даними, перший свій паспорт він отримав в 2002 році в Дагестані, другий - в 2003-му в місті Сергієв Посад Московської області. У 2011-му він звернувся з проханням замінити перший документ в зв'язку з досягненням 45 років.

"Чи є однією особою дані громадяни - мер Одеси, людина, яка отримала паспорт у 2002-му, і людина, що стала громадянином РФ в 2003-му, - ми стверджувати зі стовідсотковою впевненістю, звичайно, не можемо, але всі їхні дані повністю збігаються. І ми вважаємо, що це не просто збіг", - заявив представник звинувачення.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Одесі охорона мера Труханова і поліція напали на неугодних журналістів.