RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

ООН втратила свою ефективність через поступливість перед Росією - Яценюк

Рада безпеки ООН засвідчила свою неефективність через те, що країна-агресор, якою є Російська Федерація, продовжує мати право вето.

Таку думку під час 7-го Київського безпекового форуму для молоді висловив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк.

"Вони відстали від сучасності. Якщо міжнародні організації не почнуть негайно іти на півкроку вперед від розвитку сьогоднішнього дня, їхня роль і місце будуть падати. Якщо країна-агресор, якою є Російська Федерація, має право вето на прийняття рішення, це означає, що ці рішення не приймаються. І це приводить до неефективності такої міжнародної організації. І навіть якщо рішення прийняте - виникає питання його виконання", - наголосив він.

Яценюк підкреслив, що Російська Федерація формує біля себе пул своїх союзників, "тих країн, які підтримують диктаторську, реваншистську і агресивну політику РФ".

"Вони це роблять через гроші, через політику залякування, постачання зброї, підтримку різного роду радикальних сил. І таким чином вони отримують більшість, наприклад, в Генеральній Асамблеї ООН", - зауважив політик.

Він пояснив, що жодного рішення в Радбезі ООН, які і в інших міжнародних організаціях, неможливо прийняти без консенсусу "і тут на сцені з'являється Росія, яка блокує прийняття будь-яких рішень, які підтримують решта членів Ради Безпеки ООН".

Політик також нагадав про спроби Росії повернутися до Парламентської асамблеї Ради Європи.

"Росія ще з часів Радянського Союзу вміла "переконувати" різні країни для того, щоби отримати для себе більшу кількість голосів,отримати для себе відповідну підтримку і вирішувати свої геополітичні інтереси. Об'єктивно, що для Росії геополітичним інтересом було, є і буде відновлення впливу на весь пострадянський простір. І основне – повернення України в лоно впливу Російської Федерації. Про це публічно говорив Путін, про це публічно говорив Медведєв, про це публічно говорить сьогодні весь російський істеблішмент", - підкреслив він.

Тому глобальним міжнародним організаціям необхідно відповідати сучасним реаліям.

Київський безпековий форум для молоді, організований Фондом Яценюка "Відкрий Україну", - це платформа для обговорення молодими експертами актуальних питань міжнародних відносин та зовнішньої політики України. Мета форуму – посилення ролі нового покоління експертів, покращення їх вміння брати участь у процесі політичного аналізу та розвитку.

Під час цьогорічного дводенного Форуму представники усіх регіонів України, а також молоді спеціалісти з Грузії, Німеччини та Польщі будуть обговорювати сучасні виклики, перед якими стоять міжнародні організації (ЄС, НАТО, ОБСЄ, ООН, РЄ). Згодом учасники презентують альтернативний погляд на діяльність цих організацій.