RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

США провели успішну кібератаку проти Росії: подробиці

У листопаді 2018 року американське кіберкомандування провело першу наступальну онлайн-операцію проти Росії, відключивши доступ в інтернет "фабриці тролів" Євгенія Пригожина.

Про це пише The Bell з посиланням на The Washington Post.

Зазначається, що результат здається досить скромним, але наслідки атаки можуть мати непередбачуваний масштаб.

Як пише видання з посиланням на декількох анонімних американських чиновників, атака сталася в день проміжних виборів до Конгресу США 6 листопада 2018 року.

Кіберспеціалісти Пентагону і АНБ змогли дистанційно відключити в офісі "Агентства інтернет-досліджень" (АІД) доступ в інтернет. Атака почалася в день виборів і тривала один або два дні після - щоб російські тролі не змогли провести кампанію, яка ставить під сумнів результати виборів.

Також американські хакери розсилали особисті повідомлень співробітникам АІД і хакерам, які співпрацюють з ГРУ. Вони отримували електронні листи і повідомлення в месенджерах, а також спливаючі вікна в браузерах.

Вони повідомляли, що кіберкомандуванню США відомі їхні справжні імена і онлайн-псевдоніми, і попереджали про неприпустимість втручання у внутрішні справи інших країн. У АІД за фактом отримання цих повідомлень було запущено внутрішнє розслідування з метою з'ясувати, хто міг видати назовні інформацію про співробітників, сказали два джерела WP.

У свою чергу Пригожин у відповідь на запит WP відповів, що не має відношення до АІД.

Зазначається, що з серпня 2018 року американський кіберкомандування отримало від Дональда Трампа особливі повноваження, що дозволяють проводити наступальні кібероперацій в мирний час. План попереджувальних кібератак проти Росії був розроблений ще за Барака Обами.

Як повідомляв "Апостроф", раніше європейська країна оголосила про кібервійну з Росією.