RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У США Google ткнули носом в помилку з Кримом

Посол України в США Валерій Чалий закликав американську корпорацію Google не зображати окупований Крим частиною Російської Федерації на своїх картах.

Про це йдеться в повідомленні посольства України в США в Facebook.

"Посол України в США Валерій Чалий звернувся до керівництва корпорації Google щодо виправлення некоректного зображення українського Криму як частини Російської Федерації на деяких картах Google Maps", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що дипломат відзначив чітку позицію щодо "неприпустимості залучення всесвітньо відомої корпорації пошукового сервісу Google в інформаційну війну, яку Росія веде в світі, поширюючи дезінформацію, фейки і пропаганду, як у випадку з зображенням Криму на картах".

Чалий зазначив, що ситуація, яка склалася з некоректним зображенням Криму на Google Maps, абсолютно суперечить чіткій і незмінній позиції адміністрації США, Конгресу США і ООН.

Посол нагадав, що представники Google неодноразово відзначали в публічних виступах та інтерв'ю, що політика корпорації Google зосереджена на розвитку інформаційних технологій поза інформаційних воєн.

"Посольство України в США сподівається, що всесвітньо відома корпорація і надалі буде дотримуватися таких же високих стандартів і виправить некоректне зображення території Криму на всіх картах Google Maps відповідно до міжнародних норм і документів, а також офіційної позиції Сполучених Штатів" - додали в диппредставництві.

Як повідомляв "Апостроф", раніше компанія Google задовольнила скаргу депутатів Державної Думи, які вимагали відображати окупований Крим на електронних картах як частина Росії, а не України.

Зі скаргою до Google 24 січня звернувся депутат Держдуми від ЛДПР Олександр Старовойтов.