RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Україну заборонили в'їзд скандальному журналістові через Донбас та Крим

Шефу українського бюро австрійського телеканалу ORF Крістіану Вершютцу (Christian Wehrschütz) заборонили в'їзд в Україну на 1 рік.

Про це в Facebook повідомила народний депутат Ольга Червакова, посилаючись на свої джерела в Службі безпеки України.

Як пояснили в СБУ, Вершютц представляв загрозу для національної безпеки.

"З початку збройного конфлікту в Криму і на Донбасі Вершютц висвітлював події в Україні, широко використовуючи штампи кремлівської пропаганди, тиражуючи фейки від "Раша тудей", які дискредитують діяльність Збройних сил України, які заперечують агресію Російської Федерації проти України, а бойовиків регулярної армії РФ позиціонують "ополченцями", - написала нардеп.

За словами Червакової, крім того, за наявною у правоохоронців інформацією, журналіст протягом останніх чотирьох років відвідував тимчасово окуповані території Донецької, Луганської областей і Криму через неконтрольовані пункти пропуску з території Російської Федерації, чим порушив порядок перетину українського кордону.

"Нагадаю, за подібні дії в 2017 році Україна не пустила на Євробачення до Києва співачку Юлію Самойлову, в загальному в'їзд заборонений більше 1300 іноземцям", - додала вона.

У той же час політик зазначила, що закриття в'їзду ніяк не завадить йому і далі "критикувати" українську владу.

"Наскільки я знаю, корпункт телеканалу продовжує існувати і без перешкод працювати в Україні. Так само, як і інші австрійські журналісти, група яких в кінці лютого відвідала підконтрольні території Донбасу з метою вивчення гуманітарної ситуації в зоні конфлікту. Мені достовірно відомо, що акредитацію в ООС всі вони отримали без всяких проблем", - додала Червакова.

Як повідомляв "Апостроф", раніше пропагандистів Путіна підловили на викритті власного фейк про Україну.