RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Окупанти визнали масові репресії в Криму: "Народний фронт" зажадав нових санкцій

Російська окупаційна влада в Криму публічно визнала, що здійснює масові репресії місцевого населення.

Про це йдеться у заяві партії "Народний фронт".

У політсилі зауважують, що 27 березня, за черговою хвилею масових арештів кримських татар, послідував коментар так званого "голови Республіки Крим" Аксьонова: "треба посилити цю роботу… всі, хто не поважає закони Росії, можуть шукати іншого місця для життя".

"Кремль вустами цього гауляйтера визнав відомий факт: російські загарбники цілеспрямовано витискають з Криму місцеве населення - насамперед кримських татар та етнічних українців. Кримчанам недвозначно погрожують депортацією в традиціях сталінізму", - йдеться у заяві партії.

В "Народному фронті" наголошують, що така політика є явним порушенням Женевської конвенції та інших міжнародних угод, підписаних Росією.

"Так само, як і методи окупантів: масові затримання за етнічною ознакою; переслідування за релігійними переконаннями; військовий призов; конфіскація майна тощо. Всі ці дії мають ознаки воєнних злочинів", - йдеться в заяві.

В НФ зауважують,що "російські окупанти нахабніють", оскільки не відчувають адекватної міжнародної реакції на свої дії.

"Міжнародні санкції щодо Російської Федерації є заслабкими. Відтак "Народний фронт" вимагає якнайшвидшого, істотного розширення санкцій України й світу проти агресора. Настав час розширювати не лише персональні санкції проти фізичних і юридичних осіб, а й секторальні санкції - проти цілих галузей російської економіки. Потрібні кроки такого ж рівня, як рішення уряду Арсенія Яценюка 2015 року про закриття авіапростору для російських авіакомпаній та відмову від російського газу. Міжнародний тиск на Росію має постійно зростати – аж доти, доки не будуть звільнені всі заручники Кремля і доки не припиниться окупація Криму й Донбасу", - наголошують в партії.