RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Ляшко вляпався в серйозний скандал на виборах: йому світить три роки в'язниці

Кандидат у президенти Олег Ляшко на виборах порушив таємницю голосування, продемонструвавши журналістам свій заповнений бюлетень.

У МВС України заявили, що дадуть правову оцінку його діям, передає "Українська правда".

"Один із кандидатів на пост президента сьогодні зробив ту річ, яка так само може кваліфікуватися як така, що має ознаки кримінального злочину, а саме – теж розкрив таємницю голосування", – повідомив на брифінгу радник голови МВС Іван Варченко.

Він підкреслив, що закон забороняє демонстрацію бюлетеня на виборчій дільниці. Також не можна розповідати присутнім, за кого громадянин віддав свій голос, оскільки це розцінюється як агітація.

За словами Варченка, публічний показ позначки в бюлетені – це порушення закону (ч. 1 ст. 7 "Про вибори президента України"), норми якого передбачають відповідальність до трьох років в’язниці.

Порушив законодавство і нардепІгор Мосійчук. Він проголосував на виборчій дільниці в рідному місті Лубни Полтавської області й сфотографував свій бюлетень, на якому стоїть відмітка. Знімок нардеп опублікував у Facebook.

Таке ж порушення допустив голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундіч. Він сфотографувався з розгорнутим бюлетенем біля урни. Попри те, що прізвища кандидатів на фото розмиті, бюлетень чітко бачили присутні на виборчій дільниці.

Знімок із бюлетенем опублікував на своїй сторінці в соцмережі і мер Житомира Сергій Сухомлин, підписавши фото коротко: "Громадянський обов’язок виконав". Пізніше він видалив знімок.

Як повідомляв "Апостроф", у Києві під час виборів працюватиме об’єднаний громадсько-добровольчий штаб "Контроль за виборами. Громадянське суспільство в дії", який буде стежити за виборами, проводити екзит-пол та повідомлятиме про хід голосування.