RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Зеленського і Порошенко покликали на дебати: названо дату

Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ) запросила кандидатів на пост президента України Володимира Зеленського та Петра Порошенка, які пройшли до другого туру виборів, узяти участь у дебатах.

Про це повідомляється на сайті компанії.

"Закон України "Про вибори Президента України" в статті 62 визначає процедуру й строки проведення передвиборчих теледебатів. Зокрема, згідно із законом такі дебати проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування між 19 та 22 годинами в прямому ефірі, тривалістю не менше ніж 60 хвилин та транслюються в ефірі національних Суспільних теле- та радіоканалу. Передвиборчі теледебати також можуть безкоштовно транслюватися іншими каналами мовлення", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється також, що кандидати беруть участь у теледебатах особисто. У разі відмови одного з кандидатів взяти участь у теледебатах або неможливості його участі в них виділений для теледебатів час надається іншому кандидату.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні відбувся перший тур виборів президента, в якому основна боротьба розгорнулася між трьома кандидатами - Володимиром Зеленським, Петром Порошенком і Юлією Тимошенко.