RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Тимошенко сделала скандальное заявление о результатах первого тура выборов

Кандидат у президенти України Юлія Тимошенко звинуватила Петра Порошенка, який вийшов у другий тур президентської кампанії-2019, у фальсифікаціях.

Про це йдеться на сайті партії.

"Можу твердо сказати: президентом України Петром Порошенком – саме що стосується його результатів – вибори були сфальшовані і спотворені, і до другого туру президентських виборів він прорвався нечесним шляхом", – сказала Тимошенко під час прес-конференції у Києві.

Політик водночас заявила, що не оскаржуватиме результати в українських судах через їхню заангажованість.

"Ми не підемо до суду. Причина проста: судова система сьогодні працює так само фальшиво, як були проведені вибори Порошенка, і не винесе реальних правосудних рішень за фактами фальсифікації, а ми – просто втратимо час, і будемо покладати надії на те, на що покладати абсолютно не має сенсу", – зазначила Тимошенко.

Вона також заявила, що не буде піднімати людей на акції протесту для захисту результатів виборів, щоб не вплинути на ситуацію зі стабільністю в країні.

"Ми собі віддаємо звіт у тому, що будь-яке підняття людей на акції може стати плацдармом для країни-агресора Російської федерації. Розхитувати стабільність України, виводити на внутрішні протистояння – я цього ніколи не дозволю. Я поважаю голосування і вибір людей. Ми захищали і будемо захищати цей вибір", – зауважила лідер "Батьківщини".

Як повідомляв "Апостроф", в Україні відбувся перший тур виборів президента, в якому основна боротьба розгорнулася між трьома кандидатами - Володимиром Зеленським, Петром Порошенком і Юлією Тимошенко.