RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

З'явилася реакція з Європи і США на перемогу Зеленського

Західні політики відреагували на перемогу Володимира Зеленського у другому турі виборів президента України, закликавши Захід зберегти підтримку України.

Про це пише Європейська правда.

"Україна сьогодні підтвердила що є демократією. Вона заслуговує на підтримку Заходу" - написав екс посол США в Україні Стівен Пайфер.

У свою чергу міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс закликав поважати вибір українців.

"Ми поважаємо цей вибір та віримо, що ці зміни вестимуть до подальшої лібералізації, подальших реформ, подальшої інтеграції до євроатлантичної сім’ї", - написав Лінкявічус, зауваживши, що "надто багато було у це вкладено, надто багато крові пролито". Він також написав українською: "Україна - це Європа".

Тим часом у посольстві США в Україні привітали Зеленського з перемогою на виборах, а також подякували Порошенку.

"Вітаємо новообраного президента Володимира Зеленського і дякуємо всім, хто сприяв мирним виборам президента України", - йдеться у повідомленні в Twitter.

Також у посольстві США подякували Порошенку "за зусилля, яких він доклав за останні п'ять років для зміцнення безпеки України, процвітання та демократії, а також для зміцнення наших двосторонніх відносин"

Також там висловили сподівання на те, що за президентства Зеленського партнерство України та США залишиться міцним.

Цікаве зауваження щодо виборів в Україні зробив французький філософ Бернар-Анрі Леві, написавши, що Україна тепер єдина держава у світі, окрім Ізраїля, де посади президента та прем’єра обіймають, євреї за національністю.

Дивіться на "Апострфі" офіціні результати виборів президента онлайн.