RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

​Перший український міністр заявив про свою відставку після інавгурації Зеленського

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що провів "дуже хорошу зустріч" з новообраним президентом Володимиром Зеленським і має намір запропонувати йому свою відставку.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Мене ніхто не звільнятиме, оскільки у нас повинна бути політична культура. У політичній культурі - і я вважаю, це буде правильним - дозволити новому президенту вибрати тих, з ким він повинен працювати в таких сферах як зовнішня політика, як оборона. Звичайно, я повинен запропонувати новому президенту свою відставку, і я це, безумовно, зроблю. Я вже говорив, що у мене є свої плани, в тому числі політичні. Це відповідає моїм планам", - сказав він журналістам у понеділок у Києві.

Міністр зазначив, що провів із Зеленським "дуже хорошу зустріч".

"Ми обговорили різні питання. І я вважаю, що там, де збігаються принципи і пріоритети - і я в цьому дуже оптимістичний - ми, безумовно, будемо працювати. Це стосується як майбутніх рад, якщо вони будуть потрібні, також і можливої участі в переговорах", - пояснив Клімкін.

Як повідомляв "Апостроф", 23 квітня голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна заявив, що звільниться з посади після інавгурації нового президента Володимира Зеленського.