RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У Києві проходить генеральна репетиція інавгурації Зеленського: фото і відео

19 травня біля будівлі Верховної Ради триває репетиція інавгурації президента України.

Про це повідомляє "Українська правда".

Відомо, що підготовка триватиме до 22:00. За словами організаторів, перша репетиція відбудеться за участі статиста, згодом до репетиції може приєднатися і сам Зеленський. Генеральна репетиція мала відбутися о 14:00, однак її початок відтермінували.

Площу між ВР і Маріїнським парком розділено жовто-блакитними парканом. Кілька десятків людей працюють над технічним забезпеченням трансляції та організацією процедури інавгурації, працюють оператори та режисери. Біля будівлі ВР та Маріїнського палацу змонтовано два великих екрани.

Правопорядок у центральній частині столиці забезпечує поліція, на місці підготовки присутні керівники патрульної та Національної поліції, а також Нацгвардії.

Як заявив у коментарі журналістам начальник ГУ НП у м. Києві Андрій Крищенко, рух транспорту в урядовому кварталі 20 травня буде обмежено з 6:00 до щонайменше 15:00.

За його словами, повністю буде перекрито лише вул. Грушевського та частину вул. Інститутської.

"Для забезпечення проїзду іноземних делегацій рух буде обмежуватися у центрі Києва та на дорозі з аеропорту "Бориспіль" до урядового кварталу", - повідомив Крищенко.

Він підкреслив, що на площу Конституції біля ВР матимуть доступ усі бажаючі громадяни, але пройти вони зможуть з дотриманням заходів безпеки, які проводитимуть поліція та працівники Управління Держохорони.

"Рамки будуть встановлені на вході в Маріїнський парк, рамки металодетекторів... Перевірка буде суттєва. Паспорти брати не обов'язково. Не потрібно брати заборонені предмети, навіть невеликі ножі, які не заборонені, але потенційно - небезпечні", - додав Крищенко.

Як повідомляв "Апостроф", 20 травня в день інавгурації президента Володимира Зеленського в Києві буде тимчасово обмежено рух транспортних засобів.