RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Майбутнє України і ЄС: на Заході натякнули Києву на позитив

Вибори в Європарламент не змінять сприятливого ставлення країн ЄС до України.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив німецький політолог Андреас Умланд.

"Європарламент історично налаштований проукраїнськи. Думаю, новий буде таким самим - навіть більше, ніж окремі країни ЄС. Парламент завжди вимагав від Євросоюзу більшої підтримки України - надання їй перспективи на членство, наприклад. І ця ситуація збережеться", - упевнений він.

За його словами, щоб зберегти прихильність ЄС до України, владі необхідно "якомога більше співпрацювати, запрошувати депутатів, приїжджати самим на засідання, робити презентації".

"У Європарламенті залишається дуже сприятливий грунт для українських тем. Хоча антиукраїнські право-популістські партії поліпшили свої позиції, 25% мандатів - це ще не катастрофа", - уточнив політолог.

Також Умланд озвучив прогноз, чи знімуть санкції з Росії найближчим часом.

"Це не вирішується Європарламентом - це вирішують держави ЄС. І складно передбачити, як окремі країни будуть себе вести. Навіть одна держава може блокувати продовження санкцій. Для більшості значущих санкцій потрібна згода всіх країн-членів Євросоюзу. Німеччина користувалася своєю вагою в ЄС, щоб переконати проросійськи налаштовані уряди проголосувати за продовження санкцій кожні півроку", - уточнив експерт.

Детальніше про результати виборів в Європарламент і їх значення для України, читайте в матеріалі "Апострофа": Пропутінські сили не страшні, Україна має інші проблеми з Європою - Андреас Умланд.