RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У керівництво ЗСУ може увійти фігурант гучних скандалів

Заступником нового начальника Генерального штабу Руслана Хомчака може стати скандально відомий віце-адмірал, колишній командувач ВМС України Сергій Гайдук.

Про це повідомляє InfoResist.

"Сергія Гайдука планують призначити заступником Хомчака", - повідомило джерело видання. Відомо, що Гайдука з Хомчаком пов'язують давні дружні стосунки.

Відзначимо, що віце-адмірал був командувачем ВМС з 7 березня 2014 року. 15 квітня 2016 року його зняв з посади колишній президент України Петро Порошенко після гучного скандалу, пов'язаного з масштабним протестом найбільших волонтерських організацій. Тоді Гайдука звинувачували у зриві реформування ВМС, яке пропонувало НАТО.

Також Гайдук "відзначився" і тим, що його особистий спецназ охорони в п'яному стані намагався прорватися на територію військової частини в спробі втекти з місця ДТП. В результаті черговий частини був змушений відкрити вогонь.

Також джерела на флоті розповідають, що віце-адмірал використовував службовий транспортний літак Ан-26 для польотів. У ньому було обладнано шкіряні крісла. Всього в ВМС два літаки Ан-26, але через те, що його переобладнав і постійно на ньому літав Гайдук, літак не використовувався військами за призначенням.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про причину звільнення Гайдука з посади головного по флоту.