RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Генерал США зробив важливе зауваження про перевагу ЗСУ над військами Путіна на Донбасі

За даними ОБСЄ українські Збройні сили набагато краще дотримуються режиму припинення вогню на Донбасі, що дає Києву перевагу над Москвою в переговорах.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів колишній командувач сухопутними силами США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес.

"Я хотів би відзначити зусилля українських Збройних сил – чоловіків і жінок, які зупинили росіян. Я думаю, які б переговори не відбувалися, українці можуть бути впевнені в якостях своїх військових. США і всі члени НАТО заявили, що вони підтримують суверенітет України і заперечують незаконну анексію Криму. В той же час, Росія перешкоджає ОБСЄ у виконанні їх роботи, порушує правила прозорості", - зазначив генерал.

За словами Ходжеса, "будь-яка людина, що має хоч якийсь військовий досвід або дані розвідки" не повірить в те, що бойовики на Донбасі діють самостійно.

"Там є російські офіцери на всіх рівнях. І порушення домовленостей "сепаратистами" відбувається з дозволу та з відома російських офіцерів. В американській армії кожен солдат має право захищати себе, застосовуючи відповідне озброєння. І звісно росіяни намагаються провокувати українців до порушення домовленостей і потім намагаються звинуватити українців у порушенні режиму припинення вогню. Тому я б запросив сюди стільки спостерігачів і журналістів, наскільки це можливо, аби вони побачили та переконалися в цьому. Таким чином можна досягти прозорості, щоб показати, що насправді робить Україна і як вона поважає угоди про припинення вогню", - уклав військовий.

Детальніше про це читайте в інтерв'ю "Апострофа" з Беном Ходжесом: Що приготував Путін для України - американський генерал назвав головні загрози.