RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Хто такий Медведчук? Націоналісти прийшли до Зеленського з труною

У четвер, 27 червня, націоналісти влаштували відразу дві акції на Банковій - спочатку вони зажадали від президента України Володимира Зеленського відповіді на запитання "Хто такий Медведчук?", а після принесли до будівлі труну з написом "Похорон Конституції".

Відеотрансляцію з місця подій на своїй сторінці в Facebook вів представник "Нацкорпусу" Роман Чернишов.

Так, учасники акції вимагали від Зеленського пояснити, чому голова політичної ради партії "Опозиційна платформа - За життя", кум президента Російської Федерації Володимира Путіна Віктор Медведчук веде переговори з бойовиками ЛДНР про звільнення полонених і по суті спілкується від свого імені на державні теми. Крім того, вони закликали Службу безпеки України (СБУ) звернути увагу на дану ситуацію.

Відзначається, що активісти принесли з собою плакати з написами "Хто такий Медведчук?" і встановили намет з опудалом Медведчука, яке закидали яйцями.

У ході другої акції "Похорон Конституції" її учасники вимагали звільнити главу Офісу президента України (ОПУ) Андрія Богдана та прес-секретаря президента Юлію Мендель. Вони стверджують, що Богдан вбиває Конституцію, а Мендель оприлюднила рішення КС до його офіційного оприлюднення.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Медведчуку дали в мережі слушну пораду.

Тим часом, Зеленський заявив, що дізнається про дії Міністерства закордонних справ України зі ЗМІ, а також звинуватив міністра Павла Клімкіна в тому, що той ставить під загрозу переговори щодо повернення українських моряків з російського полону.